#KAMA13: ФІНАЛЬНЫЙ ПРОЄКТ СТУДЕНТІВ КУРСУ NEW MEDIA

Восени почала займатися група студентів нового курсу в КАМА – “New Media”. За час навчання студенти вивчали теорію й історію відеоарту, маппінг, віджеїнг, основи звукозапису і звукорежисури, теорію й історію медіаперформансу, цифрове мистецтво і медіаінсталляціі, працювали з декількома арт-проєктами.

А в якості фінальної роботи студенти представили одразу декілька робіт, створених в рамках глобального арт-фестивалю HeForShe Arts Week, який об’єднує музеї, галереї, кінотеатри та інші арт-інституції.

Музейна інсталяція в NAMU

Це одна з робіт, представлена ​​в Національному художньому музеї (NAMU). Наша інтерактивна інсталяція ставить перед собою за мету переосмислити мистецтво художниць в історичному контексті. Неможливість побачити роботи жінок-художниць, які жили і працювали в 21-му столітті – сумна реальність нашого часу. Намагаючись відштовхнутися від цих візуальних бар’єрів, студенти створили інтерактивну інсталяцію, яка разом з генеративною аудіовізуальною частиною дозволяє побачити роботи жінок-художниць у просторі музею.

Інсталяція та перформанс в “Довженко Арт-Центрі”

Ми живемо у світі соціальних зв’язків, що породжують щоденні зміни в нашому житті. Жінки і чоловіки, діти і люди похилого віку – всі ми утворюємо різні соціальні системи і групи, що існують як окремі живі організми. Намагаючись знайти і підкреслити свою індивідуальність, людям також важливо відчувати себе причетними до чогось більшого. Ми хочемо впливати на цей світ.

Наша планета, життя в цілому – велика і складна система. Події та наслідки наздоганяють нас не відразу, а часом у такому видозміненому вигляді важко розпізнати передумови, які ми самі і створили.

Ми вважаємо, що кожне наше слово або дія, навіть найменший крок – мають значення. Своїми вчинками ми впливаємо на навколишнє середовище і майбутнє. Інтерактивна інсталяція до 2-ї річниці HeForShe Ukraine наочно показує, наскільки кожен ваш крок значимий і змінює щось навколо вас.

У медіаперформансі у виконанні студентів курсу New Media текст пісні генерується за допомогою комп’ютерного алгоритму з текстами французької письменниці Сімони де Бовуар з книги “Друга стать”. “Обірвані пропозиції і розхитані голосу” обумовлені неможливістю архаїчно патріархального суспільства почути і зрозуміти позиції сучасних жінок.

Публікуємо фотографії та зовсім скоро додамо відео, яке краще ілюструє самі роботи.

А поки нагадуємо, що набір на наступний курс вже відкрито

Новини