Випускники КАМА потрапили до
шортлиста номінантів на
Премію PinchukArtCentre
2022

Pinchuk ArtCentre оголосив імена 20 номінанток та номінантів на Премію PinchukArtCentre 2022. Ми пишаємось, що серед них четверо випускників КАМА. А саме: Катерина Лисовенко, Антон Саєнко, Кристина Мельник і Максим Ходак.

Катерина Лисовенко
Антон Саєнко
Кристина Мельник

Катерина, Антон і Кристина навчались на вечірньому курсі Artist в різні роки. А наймолодший з номінантів Максим Ходак – випускник першого набору двухрічного курсу КАМА 2 Year Programs напрямку Contemporary Art.

Максим Ходак

Усі номінанти створять нові роботи для виставки, яка буде представлена в PinchukArtCentre восени 2022 року. Кураторками проєкту стануть: Ксенія Малих, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, Олександра Погребняк та Дар’я Шевцова, молодші кураторки PinchukArtCentre. Доречі, Олександра також екс-студентка КАМА, яка закінчила курс Art Management.

Леся Хоменко – художниця, кураторка, учасниця художньої групи Р.Е.П, програмна директорка КАМА 2 Year Programs напрямку Contemporary Art, а також тьюторка вечірньої програми Artist

Я надзвичайно рада успіху наших випускників та їх участі в шортлисті премії PinchukArtCentre 2022. Як учасниця відбіркової комісії, можу сказати, що конкурс був дуже великий і значна кількість заявок були сильними, а художниці та художники серйозними. Додам, що на розгляді було багато заявок й інших наших випускників, які цього року не ввійшли до шортлисту, але зацікавили відбіркову комісію сильними портфоліо. Я з нетерпінням чекаю на виставку ми з колегами дуже задоволені цьогорічним списком номінантів, думаю, що восени буде дуже цікаво!».

Повний список номінантів: Михайло Алексеєнко (32, Київ), Ян Бачинський (30, Львів), Юрій Білей (33, Ужгород/Вроцлав), Катя Бучацька (34, Київ), Артем Гумілевський (35, Миколаїв), Вікторія Довгадзе (29, Львів), Юрій Єфанов (31, Київ), Дана Кавеліна (26, Львів), Ніколай Карабінович (33, Київ/Брюсель), Дарія Кузьмич (30, Київ/Берлін), Катерина Лисовенко (32, Одеса/Київ), Кристина Мельник (28, Київ), Павла Нікітіна (24, Брно, Чехія), Євген Нікіфоров (35, Київ), Антон Саєнко (32, Суми/Київ), Олександр Сіроус (25, Харків/Київ), Максим Ходак (20, Біла Церква/Київ), а також художні колективи: Петро Владіміров (28, Київ) та Олександра Майборода (25, Київ), Даніїл Ревковський (28, Харків) та Андрій Рачинський (31, Харків) та commercial public art (Київ/Одеса).

Шортлист був відібран комісією з понад 1000 заявок, отриманих від українських художниць та художників з усіх регіонів України.

Новини