ПРЕМІЯ PINCHUK ART CENTRE 2022

PinchukArtCentre продовжує прийом заявок на участь у 7-му конкурсі на здобуття Премії PinchukArtCentre – першої загальнонаціональної премії в галузі сучасного мистецтва длямолодихукраїнських художниць і художників віком до 35 років.

Крім головної премії розміром 250 000 гривень та двох спеціальних премій – по 60 000 гривен кожна – лауреати також отримають фінансову підтримку для проходження стажування, продовження навчання, участі в резиденціях або створення нових робіт. Відвідувачі виставки номінанток і номінантів у PinchukArtCentre шляхом голосування визначать володаря призу громадськості, який отримає премію в розмірі 25 000 гривень.

Лауреат головної премії автоматично стає номінанткою або номінантом Future Generation Art Prize 2023 – міжнародної артпремії для молодих художниць і художників.

«Протягом останніх 10 років Премія PinchukArtCentre була, с одного боку, інструментом, який підтримував та розвивав молоде покоління українських митців. А з іншого боку, кожен конкурс відкривав абсолютно нові імена для міжнародної громадськості та професійної спільноти.
Таким чином, якщо ви запитаєте мене, скільки нових імен ми відкрили, я відповім, що в міжнародному контексті – всіх художників та художниць-номінантів. Адже після участі в Премії вони розкриваються і демонструють свою творчість міжнародній аудиторії. Багато номінантів та номінанток так чи інакше були відомі українській мистецькій сцені, але Премія сприяє розвитку їхньої художньої практики та остаточному прийняттю українською аудиторією» – зазначив Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre.

Переможці Премії будуть оголошені міжнародним журі на церемонії нагородження в грудні 2022 року.

До складу відбіркової комісії Премії PinchukArtCentre 2022 року увійшли:

● Ольга Балашова, голова правління громадської організації Музей сучасного мистецтва, лекторка KAMA;

● Генадій Козуб, засновник BiruchiyContemporary art project;

● Ксенія Малих, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre;

● Катерина Русецька, співзасновниця, програмна кураторка та проєктна менеджерка громадської організації «Культура Медіальна» та Центру сучасної культури у Дніпрі;

● Леся Хоменко, художниця, тьюторка курсу Artist і програмна директорка 2YP Contemporary Art y KAMA.

Більше про конкурс на сайті prize.pinchukartcentre.org

Прийом заявок триватиме до 31 жовтня 2012 року.

Новини