Презентація нової освітньої програми та перформанс Валентини Боніцці – ФОТОЗВІТ

На сьогодні велика кількість креаторів прагне торкнутися теми меморіалізації, війни або намагається співпрацювати з громадами на окупованих і деокупованих територіях. Проте, часом вони не мають відповідного досвіду або розуміння, як до цього підходити та як правильно реалізувати свої ідеї. 

22 червня відбулася перша презентація нової освітньої програми “Практика про мистецтво, пам’ять та історію”, створеної спільно командою ГО МСМ та Київською Академією Медіа Мистецтв.

Курс “Практика про мистецтво, пам’ять та історію” реалізується за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Естонії, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

“Цей курс буде своєрідним воркшопом, протягом якого учасники прослухають ряд теоретичних лекцій від експертів і практиків, представлять свої ідеї та перевірять їх на етичність, доцільність, правильність формулювань та адекватність образу, через який майбутній проєкт буде реалізований”, – Галина Глеба, мистецтвознавиця, кураторка курсу “Практика про мистецтво, пам’ять та історію”. 

Галина Глеба, мистецтвознавиця, кураторка курсу

Це не лише теорія, але й практична робота над існуючими проблемами, які в майбутньому стануть частиною нашого публічного простору. Під час курсу учасники матимуть можливість розробити власні культурні продукти, які сприятимуть саме меморіалізації, а не експлуатації травматичного досвіду спільноти.

Під час заходу також відбувся справжній перформанс від Валентини Боніцці, співзасновниці та кураторки програми Bulevard Art and Media Institute (Тірана, Албанія). Її твори часто досліджують історичні та політичні контексти, пов’язані з міграцією, кордонами та місцевими громадами. 

“How were we able to drink up the sea?” – це відео робота Валентини, наповнена яскравими образами та філософськими роздумами про людське життя. Назва символізує неможливість або величезну задачу, яка здається недосяжною, саме такою за ідею фільму є пошук “мапи ніжності”, яка була втрачена багато років тому. 

Через візуальну мову та символіку, авторка прагне показати, як пошуки цієї “мапи” можуть бути відображенням наших власних зусиль знайти сенс і гармонію в сучасному світі.

Традиційно ділимось з вами фотографіями з презентації та до нових зустрічей!

Новини