ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ АРТ-КРИТИКА І КУРАТОРА МАРЕКА ПОКОРНОГО В КАМА

Цього року КАМА виступає партнером проекту МУХі 2015. Це вже четвертий незалежний конкурс молодих українських художників, організований кураторкою галереї “Боттега” і “Щербенко Арт Центр” Мариною Щербенко.

Завданням проєкту є підтримка молодих художників, які хочуть заявити про себе, прагнуть до розвитку, працюють, з огляду на сучасні світові тенденції, і активно формують оригінальні ідеї та задуми.

В рамках конкурсу МУХі 2015 буде проходити серія лекцій, присвячених темі перформансу в Україні та світі від відомих представників української й зарубіжної арт-сцени: Марек Покірний (Чехія), Зінаїда Ліхачова, Олександр Соловйов, Оксана Баршинова.

Одна з лекцій пройде у нас в Академії 29 листопада о 13:00 і проведе її Марек Покірний – арт-критик і куратор, директор галереї PLATO в Остраві, колишній директор Моравської галереї в Брно і куратор чеського павільйону у Венеції (2006) і словацького ( 2013).

Лекція Марека «Із Вітальні на сцену. Акціонізм, гепенінг та перформанс в сучасному чеському контексті »присвячена розвитку чеського мистецтва перформансу, починаючи з 40-х років до наших днів.

Чеський куратор розповість про головних представників і знакові події чеського акціонізма в його розвитку від характеру інтервенції в публічний простір до театрального оформлення.

Початок о 13:00.

Вхід вільний, але реєстрація на подію обов’язкова:

http://goo.gl/forms/0NNNFUuEQ9

Детальна інформація: https://www.facebook.com/events/1661156750808062/

Новини