«Жовтень» — більше, ніж кінотеатр

У межах практичної частини навчання, на кожному курсі студенти Kyiv Academy of Media Arts працюють з брифами й задачами від реальних клієнтів – локальних та міжнародних брендів. Особливою гордістю для KAMA цього сезону став кейс кінотеатру «Жовтень», над яким працювали одразу три курси вечірніх програм: Graphic Design Advanced, Filmmaking та New Media

Так, студенти курсу Graphic Design Advanced, в межах дипломного проєкту отримали завдання розробити нову айдентику для кінотеатру з 90-річною історією. Вісім команд студентів під керівництвом кураторів Євгена Величева,— дизайнера Banda Agency та Дмитра Яринича,— програмного директора, куратора і тьютора KAMA, представили оновлений логотип, візуальні матеріали для соц. мереж, постери, навігацію та крутий мерч, які вже можна побачити у кінотеатрі та соц. мережах.
Автори концепції, яка вже «вийшла в ефір»:
Діана Терещук, Софія Фединяк, Олена Титаренко 

Створити стиль не тільки виразний і сучасний, але й ефективний для такої інституції як Жовтень — непроста задача. Потрібно врахувати багато факторів — історичні референси, атмосферу, стилістичні особливості — саму будівлю, контекст в якому існує будь-яка візуальна ідентичність. Тому справа йшла скоріше про створення візуальної мови для спектра потреб Жовтня не тільки як кінотеатру, але й культурного феномену.

Команди провели дослідження аналогів і референсів схожих інституцій в Європі, але не більше, ніж це необхідно для розуміння візуального поля, в якому існуватиме графічна робота. Загалом, ми дуже задоволені роботою і співпрацею, вважаємо що це серйозний внесок у культурне середовище, як і сама діяльність Жовтня.

– Дмитро Яринич

Завданням студентів курсу Filmmaking було створити проморолик для кінотеатру в рамках фінальної практичної роботи на курсі. Кінотеатр «Жовтень» — це частка історії Києва, це багато історій глядачів і саме такими студенти бачать деякі з них.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПРОМО-РОЛИК НА YOUTUBE

Режисер: Анна Теременко
Продюсер: Олександра Гурова
1st AD: Олександра Гурова
Оператор: Макс Гуров
Монтаж: Анна Теременко, Олександра Гурова, Макс Гуров
Актори: Едуард Боєв, Анастасія Вавіліна

Кінотеатр Жовтень — вкрай важливий культурний landmark не тільки в межах Києва, а й усієї України. Тому ми з трепетом і великою відповідальністю підійшли до завдання оновлення стилю і створення комунікації для улюбленого місця. 

Завданням було зберегти спадщину і зробити так, щоб і для нових, молодих глядачів це місце виглядало актуальним, адже кінотеатр знаходиться в центрі бурхливого сучасного культурного нічного життя, куди приїжджає безліч іноземців. 

Ми хотіли зробити так, щоб ті, хто ходять на концерти на Нижньоюрківській або на вечірки на Кирилівській могли ототожнювати бренд з собою. І таким простим рішенням, мені здається, ми впоралися із завданням. Його робили студенти КАМА для самих себе.

– Сергій Вовк — куратор і креативний директор КАМА

А вже сьогодні студенти курсу New Media під керівництвом Photinus Studio: Макса Роботова, Івана Світличного та Лєри Полянськової запрошують поринути в історію українського кінематографа і на мить стати його обличчям.

На честь 90-річчя кінотеатру Жовтень студенти втілюють мрії в реальність за допомогою нових технологій і креативного мислення. У кожного охочого буде можливість перетворитися в улюбленого персонажа зі світу українського кіно, а також взяти безпосередню участь у розвитку культури медіасередовища.
Побачити на власні очі минуле, сьогодення, майбутнє і себе в трьох вимірах можна з 21 липня по 31 липня.

Чекаємо у Жовтні!

Новини