КАМА: ЛЕКЦІЯ ЮРІЯ ЛЕЙДЕРМАНА

Цієї п’ятниці у Київській академії медіа мистецтв лекцію для студентів проведе український художник Юрій Лейдерман.

Про сучасне українське мистецтво і спроби «інсталювати» себе заново в художній простір України з Юрієм Лейдерманом будуть говорити куратори напрямку “Contemporary Art” – Ольга Балашова та Лізавета Герман.

Юрій народився в радянській Одесі і в 1980-х став одним з лідерів місцевої неформальної сцени, разом з колегами заклавши основи «одеського концептуалізму», який до кінця 1980-х – початку 1990-х був практично в повному складі перевезений до Москви і злився з столичною художньою традицією.

У Москві Лейдерман став одним зі співзасновників групи Інспекція «Медична герменевтика», з якої вийшов в 1991, віддавши перевагу індивідуальній художній практиці. Сьогодні він живе і працює в Берліні, а його практика добре відома західному глядачеві, правда, здебільшого як «московського художника».

В якості практичної підготовки до зустрічі пропонуємо ознайомитися з текстами художника, які можна подивитися в Інтернеті, а також рекомендуємо сходити на його персональну виставку в Vozdvizhenka Arts House – https://www.facebook.com/events/550158168482630/

Зустріч пройде у нас в Академії 13 листопада о 17:00.

Новини