Новий проєкт КАМА Studios

Працювати з реальними брифами клієнтів – один із принципів навчання студентів в КАМА. Для нас дуже важливо, щоб вони не тільки мали практику, але й щоб їх проєкти бачили світ.

За 8 років роботи Академії було успішно реалізовано співробітництво з великою кількістю брендів, серед яких L’Oreal, Нова Пошта, McDonalds, кінотеатри Планета кіно, Multiplex і Жовтень, Unicef Ukraine, Comfy.ua, Red Bull, Samsung та навіть Олімпійська збірна України.

Один з останніх цікавих проєктів – ребрендинг компанії «Перша будівельна агенція», яка відтепер називається Focus.

Для неї KAMA Studios розробляли айдентику, стратегію та креатив.

Анна Вовк, співзасновниця Kyiv Academy of Media Arts:

«КАМА Studios – це об’єднання різних студій: дизайну та відеопродакшну, ми також займаємось і креативом, і маркетингом. Над проєктами працюють наші студенти та команди випускників під керівництвом кураторів і менторів Академії. КАМА Studios виникли дуже органічно через високий попит і велику кількість та різноманітність вхідних проєктів».

Борис Мартиненко, співзасновник компанії Focus «Місце, де все працює. Місце, де всі працюють»:

«Думки про необхідність ребрендингу компанії з’явились у нас на початку цього року. Ми розуміли, що вже дійшли до певного рівня розвитку, умовної стелі, тому нам потрібно рухатись далі. А саме збільшувати продажі, отримати максимальну лояльність клієнта, мати впізнаваність на ринку, іншими словами, нам був потрібен бренд і нова назва.

Про КАМА Studios я дізнався одночасно від декількох своїх хороших друзів, які або колись навчались, або викладали в Академії. Я знав, що для КАМА дуже важливо розробляти проєкти саме для працюючого бізнесу. Якщо відверто, деякий час я сумнівався, бо не дуже хотілось, щоб вчилися саме на мені, але зрозумів, що можу отримати гідний продукт, бо для КАМА це також має велике значення. Познайомившись з Анною Вовк і Дмитром Яриничем, я тільки утвердився в цій думці, і ми почали співпрацю.

Компанія задоволена її результатом, нам сподобалось, що в процесі виникла певна магія. І те, що ми зазвичай часто використовуємо в комунікації всередині команди, а також в спілкуванні з клієнтами, а саме фокусування, КАМА Studios змогли відчути та вдало використати.

Ми багато говоримо про те, що маємо створювати умови, які допоможуть клієнтам фокусуватися на роботі. Наша команда, своєю чергою, має фокусуватися на виконанні задач і відповідальності. Тому назва та слоган «Focus. Місце, де все працює. Місце, де всі працюють» дужі влучні та при цьому трохи чарівні. Як люди, дивлячись на ілюзіоніста, що демонструє фокус, щиро дивуються, так і наші клієнти, отримуючи сервіс високого рівня, вражені тим, що це можливо».

Дмитро Яринич, керівник KAMA Studios:

«Почну з того, що Борис Мартиненко, співзасновник компанії “Foсus” (раніше «Першої будівельної агенції»), – людина з активною життєвою та соціальною позицією, бізнесмен, волонтер і меценат, що захоплюється мистецтвом. Спілкуватись з такими людьми завжди дуже цікаво. А у справи, якою він займається, класна бізнес-модель. Компанія ремонтує та відновлює старі, занедбані приміщення та перетворює їх на офісні простори. Де створює для орендаря комфортні умови, які дозволяють максимально концентруватись на робочих процесах, не відволікаючись на будь-які побутові проблеми.

Перед нами була поставлена задача розробити маркетингову та комунікаційну стратегії, позиціювання, неймінг і візуальну складову компанії. Перш ніж приступити до реалізації, ми провели серйозні якісні та кількісні дослідження. Це допомогло зрозуміти, що саме потребує змін, як з точки зору компанії, так і з точки зору її клієнтів, а також якими саме мають бути ці зміни. Нам здається, що реалізована нами ідея якнайкраще відображає сутність діяльності Focus».

Новини