Студентки КАМА зняли спецпроєкт для Vogue

Випускниці програми Fashion зняли спецпроєкт для Vogue. Це була фінальна робота курсу. 

Ще на початку російського вторгнення студентки написали статтю для журналу – “Якою буде українська мода після війни”, а вже в жовтні цього року самостійно організували зйомку, що буде доповнювати текстовий матеріал. 

У проєкті взяли участь п’ять випускниць курсу – Євгенія Тополова, Анастасія Охота, Анна Устенко, Поліна Тарасовець та Аліна Збавитель. Ми запитали у дівчат, як вони організовували зйомку, хто чим займався,  їхні враження і досвід, який вони отримали після участі у проєкті.

Етапи та поділ роботи

“Спершу ми зустрілися на декілька зум-колів у форматі брейн-шторму, де ділилися ідеями, обговорювали різні деталі, які хотіли би додати до зйомки. Потім визначили дедлайн, до якого вся команда мала надіслати власні референси. З них ми будували вже спільний колаж. Так потроху почала формуватися ідея та історія проєкту. Активна робота, де ми почали домовлятися з брендами і фотографом, відбулася вже буквально напередодні зйомки” – ділиться Євгенія.

Анна розповіла, як були розподілені завдання: “Дівчата, які були за кордоном, комунікували з моделями, бо це те, що можна робити онлайн. Женя повністю займалася організацією локації. Ми з Анастасією шукала бренди, з якими можна співпрацювати і відповідали за логістику. Сама зйомка тривала чотири години”.

Відгуки випускниць

Євгенія Тополова:

Це мій другий досвід роботи саме у fashion-зйомці, але вперше в такому масштабі: ми з командою самостійно все організовували від самого задуму до зйомки. Я повністю займалася організацією локації. Вдалося домовитись з музеєм просто неба Мамаєва Слобода. 

Загалом мені сподобалось, хоч було складно і стресово, особливо за тиждень до зйомки. Тоді якраз почалася активна робота. Усі хвилювалися, чи ми встигнемо, чи бренди довірять нам свої речі. Але все вдалося. Ми зібрали близько 15 образів. Тож результатом я задоволена. 

Анастасія Охота:

Домовлятися з брендами про одяг, створювати візуал, контент, стилістику зйомки – це все для мене було вперше. Такий досвід допоміг мені усвідомити, що тепер я точно здатна це зробити.

Спочатку я взагалі очікувала, що зйомка буде легкою, що просто буду керувати процесом (сміється). Та, як виявилося, все значно складніше. Ти, по суті, стаєш універсальним солдатом, який постійно бігає, щось робить, допомагає зі всім. Усвідомила, як важко насправді стилістам. Весь одяг на їхній відповідальності. Це був нервовий момент, бачити як модель в дорогій новій сукні лягає на підлогу, на траву, пригортається до дерева, а тобі це все потім ще повертати. 

Анна Устенко:

Я брала участь в підготовці текстового матеріалу, в організації зйомки і була присутня на самій локації. Ми разом з Анастасією керували процесом. Це було складно і цікаво водночас. 

Поліна Тарасовець:

Коли був запланований день зйомки я була за кордоном. Дуже хотіла потрапити на сам процес, але фізично тоді це було неможливо, тому допомагала віддалено. Я займалась пошуком референсів для зйомки, готувала фінальний мудборд від команди. Також домовлялася з брендами про речі для своїх та колективних задумок, шукала моделей. 

Аліна Збавитель: 

Я професійно займаюся стилістикою, тому пропонувала свої варіанти, як можна було одягнути моделей. Також ми готували презентацію, щоб її продемонструвати фотографам, дизайнерам та моделям. Дуже шкода, що фізично не могла бути присутньою на зйомках. 

Загалом я хотіла би продовжувати розвиватися у fashion, але трохи змінити сферу. Я мрію створити агенство моделей, але не стандартних, а різного віку, різного складу фігури,  неоднакових тепажів. А на курс пішла, щоб підвищити свій рівень, познайомитися з новими людьми з індустрії, зрозуміти хто як працює і як себе знаходить. Нетворкінг був головною ціллю, а ідея, над якою я працюю зараз, з’явилася вже під час війни. 

Новини