«День вчителя»

Для нас немає нічого більш надихаючого, ніж професійні досягнення та успіхи наших студентів і, звісно, лекторів і кураторів КАМА.

В портфоліо Олексія Пасічника – креативного директора, сценариста, режисера та тьютора курсу Filmmaking більш ніж 140 нагород локальних і міжнародних фестивалів реклами та телебачення. Та ось ще один привід для гордості за Олексія!

Перший короткометражний фільм Пасічника «День вчителя» отримав свій перший офіційний відбір на міжнародний кінофестиваль The Paus Premieres Festival.

Ми попросили його розповісти про те, як проходили зйомки фільму.

«День вчителя» я зняв як свою дипломну режисерську роботу в Інституті журналістики, кіно та телебачення Київського Міжнародного Університету. Ідея фільму з’явилась із необхідності знімати його за свій рахунок, тому вся дія відбувається на одній локації – у ліфті. Я хотів зробити максимально несподівану для глядача історію, з різкими сюжетними поворотами. Було дуже цікаво досліджувати природу добра та зла, зрозуміти, наскільки людина готова залишатися людиною навіть в найбільш жорстких обставинах. Так, через три місяці, у нас був різкий та неоднозначний сценарій. Цікаво, що зйомки проходили в спеціально збудованій за один, але дуже довгий день, декорації.

Фільм би не вийшов, якби не команда, яка працювала над ним разом зі мною. Це соавтор сценарію Настя Лежньова, оператор-постановник Деніс Лущик, прекрасні актори Костя Данілюк, Даша Кривошей та Катя Шенфельд, і звісно, продакшн No Stars, а саме Лера Гаврилова та Ваня Крутоус, а також ще багато інших чудових людей. В результаті з’явився фільм, який жодного не залишає байдужим. Сто із можливих ста на захисті диплому та ось зараз відбір на міжнародний кінофестиваль The Paus Premieres Festival тільки підтверджують це».

Ми щиро вітаємо Олексія та бажаємо успіхів!

Новини