КАМА: ГЕРОЙ ІНДУСТРІЇ СТЕПАН РЯБЧЕНКО

29 жовтня, вже в наступну суботу, в КАМА почнуть займатися студенти курсів “Graphic Design Advanced” та “Digital: Design & Art Direction”.

За традицією Академії, перше заняття у студентів напряму “Design” пройде в форматі надихаючої лекції від Героя індустрії.

Цього разу ми запросили молодого, але вже визнаного українського художника з Одеси – Степана Рябченко.

Без його робіт не обходиться жодна знакова виставка українського сучасного мистецтва, а частина з них виставлялася в найпрестижнішій лондонській галереї сучасного мистецтва Saatchi Gallery, а також музеях в Братиславі, Нью-Йорку, Москві, Відні, Вільнюсі та інших.

Його роботи знайшли притулок у багатьох приватних колекціях в різних куточках миру. У своїй творчості Степан використовує сучасні комп’ютерні технології та програми, балансуючи на межі класичних і нових медіа, а його роботи розмивають кордони між класичною картиною і цифровим зображенням. Свої цифрові принти, за аналогією з архітектурними проєктами, він характеризує як проєктування середовища, окремого світу в форматі зображення, але не дивлячись на це називає їх картинами.

І як каже сам художник: “Для мене в моїх роботах, перш за все, важлива ідея і образ. Я експериментую всіми доступними мені засобами. Але я, скоріше, не малюю, а проэктую оточення в форматі зображення”.

Про те, як художник прийшов до сучасного мистецтва через архітектуру, а також пронайвідоміші свої роботи Степан Рябченко розповість на нашій зустрічі в суботу.

А для всіх, хто хотів потрапити до осінньої групи, нагадуємо, що реєстрація на курси “Graphic Design Advanced” і “Digital: Design & Art Direction” відкрита до 28 жовтня.

Новини